Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δήλωσαν τα έσοδά τους από τα ενοίκια το 2002
Δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν τα εισοδήματά τους από ενοίκια, εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών από τις διασταυρώσεις των στοιχείων των δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2002.
71
Δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν τα εισοδήματά τους από ενοίκια, εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών από τις διασταυρώσεις των στοιχείων των δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2002.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη, εντοπίστηκαν 78.378 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν στην εφορία τα εισοδήματά τους από ενοίκια, 14.168 ιδιοκτήτες που δήλωσαν στην εφορία εισοδήματα από ενοίκια λιγότερα από αυτά που εισέπραξαν, με τη διαφορά αυτή να υπερβαίνει τις 700.000 δρχ. για κάθε ιδιοκτήτη, 26.616 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν, ενώ όφειλαν, φορολογική δήλωση, καθώς επίσης 117.062 ενοικιαστές ακινήτων που δήλωσαν λανθασμένο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προειδοποιεί ότι φέτος οι ενοικιαστές-φορολογούμενοι που θα δηλώσουν ανύπαρκτους ΑΦΜ ιδιοκτητών, θα εντοπίζονται αυτομάτως κατά την εκκαθάριση και θα λαμβάνεται υπόψη η αντίστοιχη έκπτωση δαπάνης.
Εν τω μεταξύ, στο πρώτο τρίμηνο του 2003 διπλασιάστηκαν τα ποσά των φόρων που βεβαιώθηκαν από τους ελέγχους των ελεγκτικών κέντρων στις ανέλεγκτες υποθέσεις των επιχειρήσεων. Βεβαιώθηκαν συνολικά φόροι ύψους 676,9 εκατ. ευρώ έναντι 338,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πέθανε η μητέρα του, το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού
- Βαγγέλης Παυλίδης: Η απίθανη εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ – Τι έκανε ο Έλληνας επιθετικός στο «έπος» της Λισαβόνας (vid)
- Καλλιθέα: Δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης στο βρέφος των επτά ημερών που έχασε τη ζωή του
- Πρόγραμμα-φωτιά σε Ελλάδα και Champions League: Ο Ολυμπιακός και ένας δύσκολος Φλεβάρης
- Ο κος Ζυλ: Μια παράσταση βασισμένη στο έργο Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ στο Πόρτα
- ΕΒΕΑ: Αίτημα για 120 δόσεις στα χρέη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας
