
Eνεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση του Ιράκ πρέπει να παίξει η ΕΕ, λέει ο Ν.Χριστοδουλάκης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει ένα ενεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση του μεταπολεμικού Ιράκ και την εγκαθίδρυση δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Ecofin), Νίκος Χριστοδουλάκης.
27
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει ένα ενεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση του μεταπολεμικού Ιράκ και την εγκαθίδρυση δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και επικεφαλής του Ecofin, Νίκος Χριστοδουλάκης.
«Θα ήταν λάθος αν η Ευρώπη μείνει έξω από την ανοικοδόμηση του Ιράκ» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. «[Αλλά] θα ήταν τραγικό να δούμε τον πόλεμο ως μία ευκαιρία για συμβόλαια. Προτεραιότητα είναι η εγκαθίδρυση ενός συστήματος ειρήνης, συντονισμού και συνεργασίας» προσέθεσε.
Ο επικεφαλής του Ecofin υπογράμμισε ότι το τέλος του πολέμου θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία έχει «παραλύσει» τους τελευταίους μήνες από την αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της ιρακινής κρίσης.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι τις τιμές επηρεάζει, εκτός από το Ιράκ, η προσφορά μαύρου χρυσού από τη Βενεζουέλα και τη Νιγηρία.
«Εάν η κατάσταση [σε αυτές τις χώρες] σταθεροποιηθεί, τότε νομίζω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο» για υποχώρηση των τιμών, κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως τις 8 Μαΐου
- Ο Αντετοκούνμπο και το σενάριο να γίνει ξανά συμπαίκτης με Λίλαρντ και Χόλιντεϊ
- Το σχέδιο διάσωσης 75 εκατ. ευρώ του ΥΠΕΝ για διατηρητέα κτίρια
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!

