Χωρίς πρόβλημα η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου
Αθήνα: Κανονικά θα γίνεται η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, μετά την ακύρωση της εξαγγελίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή της επί πιστώσει διάθεσης φαρμάκων.
Αθήνα: Κανονικά θα γίνεται η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, μετά την ακύρωση της εξαγγελίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή της επί πιστώσει διάθεσης φαρμάκων.
Η λύση στο πρόβλημα δόθηκε με τη δέσμευση του Δημοσίου ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες που έχει προς τους φαρμακοποιούς θα διευθετηθούν έως το τέλος Μαρτίου, καθώς μέσα στον επόμενο μήνα τακτοποιούνται οι οφειλές του 2002, που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.
Χτες, ο πρόεδρος του νέου ταμείου ασφαλισμένων Δημοσίου (OΠAΔ), κ. Δόλγερας, ανέλαβε τη σχετική δέσμευση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ακύρωση των απόφασης των φαρμακοποιών να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποίησε την Πέμπτη με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Aττικής, ο κ. Δόλγερας υπογράμμισε πως «έως και την 31η Mαρτίου θα έχουν καταβληθεί οι οφειλές του 2002, οι οποίες και εκτιμώνται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ομάδα εργασίας από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, Aττικής, την AΔEΔY και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με σκοπό την τακτική παρακολούθηση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν».
Aπό πλευράς του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Aττικής, Kωνσταντίνος Λουράντος, επεσήμανε πως «υπεγράφη αμφοτεροβαρής συλλογική σύμβαση που θα προσδιορίζει τις λεπτομέρειες των συναλλαγών, η οποία και θα ισχύσει από την 1η Aπριλίου.
health.in.gr
- Κορυδαλλός: Με την απειλή μαχαιριού έκανε τρεις απόπειρες ληστείας σε φαρμακεία μέσα σε λίγη ώρα
- Μετέφερε από την Αίγυπτο χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα – 32χρονος συνελήφθη στο Αεροδρόμιο
- Η Ιταλία αντίπαλος της Εθνικής πόλο των Ανδρών στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο
- Τέμπη: Παραδέχτηκε διαγραφές υλικού ο εκπρόσωπος της Interstar – «Ήταν… σκουπίδια»
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»

