Με απώλειες 0,23% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σε νέο χαμηλό έτους (και πενταετίας) έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές, παρά το σχετικά καλό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
27
Σε νέο χαμηλό έτους (και πενταετίας) έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές, παρά το σχετικά καλό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,23% στις 1.613,58 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 94,1 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «γύρισαν» σε θετικό έδαφος, με αφορμή τη ραγδαία άνοδο που σημείωσαν τον Ιανουάριο οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ.
Η Σοφοκλέους δεν κατάφερε να ακολουθήσει, καθώς τα μικρά κέρδη ορισμένων τραπεζικών μετοχών δεν αντιστάθμισαν τις απώλειες από την πτώση που σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,27% στις 1.804,29 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,45% στις 793,54 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,54% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,31%.
Oι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (+2,46%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (-1,69%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχέ ςτου ΟΤΕ (-3,51% στα 10,46 ευρώ), της ΔΕΗ (+2,33% στα 14,08 ευρώ) και της Sex Form (+4,97% στα 7,18 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 170 ενισχύθηκαν, 108 υποχώρησαν και 102 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O Μέσι αποκάλυψε τι μετανιώνει από τη ζωή του (vid)
- Ακίνητα: Πού στρέφονται οι επενδυτές για αγορά εξοχικής κατοικίας (πίνακας)
- Ανοδικός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat – Στο 1,7% στην ευρωζώνη
- Πάτρα: Ξέφυγε τον κίνδυνο το 5 μηνών βρέφος με μηνιγγίτιδα – «Έχει κερδίσει την μάχη για την ζωή»
- Κατασκευάζεται υπόγειο πάρκινγκ στο Δήμο Νέας Ιωνίας
- Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον θρύλο Σωτήρη Γκαβέζο (pics)


