Σε 1,5 δισ. ευρώ τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Ελλάδα το 2003
Στο ποσό του 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν φέτος οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την Ελλάδα, ενώ ένα μεγάλο μέρος των υπό εξέταση συμβάσεων εκτιμάται ότι θα υπογραφούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.
27
Στο ποσό του 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν φέτος οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την Ελλάδα, ενώ ένα μεγάλο μέρος των υπό εξέταση συμβάσεων εκτιμάται ότι θα υπογραφούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.
Η ΕΤΕπ διερευνά αυτή τη στιγμή την πιθανότητα χρηματοδότησης οκτώ έως δέκα ελληνικών σχεδίων, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, στα μετρό Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τον τουρισμό, την ενέργεια και τον οπτικοακουστικό τομέα.
Ειδικά στον ενεργειακό κλάδο, η ΕΤΕπ αναμένεται να προβεί φέτος στην πρώτη χρηματοδότηση αιολικού πάρκου στη χώρα μας, το οποίο θα εδρεύει στην κεντρική Ελλάδα. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις και για άλλες αντίστοιχες επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πάντως, όπως είπε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο προϊστάμενος χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας, Θέμης Κουβαράκης, η πρόθεση της ΕΤΕπ να εισέλθει δυναμικά στο πεδίο της χρηματοδότησης ενεργειακών σχεδίων στην Ελλάδα προσκρούει ως προς έναν βαθμό στην ανεπάρκεια του νομοθετικού πλαισίου.
Εξάλλου, η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου αποτελεί πρόβλημα και στην περίπτωση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης. Αν ο σκόπελος αυτός ξεπεραστεί και δημιουργηθεί το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο, τότε, σύμφωνα με τον κ. Κουβαράκη, θα γίνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, για την αύξηση της χρηματοδότησης σε όλους τους τομείς (και ιδίως στις μεταφορές, όπου ως επί το πλείστον εφαρμόζεται αυτό το μοντέλο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Το «ευχαριστώ» του Ολυμπιακού: «Οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο» (pic)
- ΗΠΑ: Ο «τσάρος των συνόρων» δεσμεύεται για μείωση των δυνάμεων ασφαλείας στη Μινεάπολη «σύντομα»
- Λιακούλη: Την ώρα που η ευλογιά σαρώνει τη χώρα, η κυβέρνηση κατευθύνει 2 εκατ. ευρώ σε διαφημιστική καμπάνια
- Εργατικό δυστύχημα στη «Βιολάντα»: Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» στη Σταυρούλα Μπουκουβάλα [βίντεο]
- Άρης: Χωρίς τον Χόνγκλα κόντρα στον Παναιτωλικό
- Χιονοπτώσεις ρεκόρ στην Ιαπωνία: Έως 70 εκατοστά χιόνι σε μία μέρα – Χάος στους δρόμους