Με κέρδη 0,48% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως τις τράπεζες.
27
Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 1.693,78 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52,5 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.679 – 1.694 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό πρόσημο, αν και ξεκίνησαν σήμερα με απώλειες, με τις μετοχές των εταιρειών λιανικών πωλήσεων να αντισταθμίζουν την πτώση που σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών.
Η Σοφοκλέους πέρασε σε θετικό έδαφος μετά το μέσο της συνεδρίασης, με «οδηγό» τα blue chips και κυρίως τις τράπεζες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 1.905,18 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,52% στις 839,23 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,47% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,40%.
Όλοι σχεδόν οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Ασφάλειες (+2,40%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (-0,84%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,17% στα 11,58 ευρώ), της ΔΕΗ (-0,14% στα 14 ευρώ) και της Alpha Bank (+1,64% στα 11,12 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 191 ενισχύθηκαν, 103 υποχώρησαν και 85 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική φυσική του κατάσταση» – Η UEFA αποθεώνει την ομάδα του Πειραιά
- Ιράν: Συλλήψεις και για διαδηλώσεις προηγούμενων ετών – Μαζική εκστρατεία διώξεων μετά την καταστολή των κινητοποιήσεων
- Βιολάντα: «Δεν θα ησυχάσει κανένας μας μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» – Συγκλονίζει ο γιος θύματος
- Ροντινέι: Γιόρτασε τα γενέθλιά του με το καλύτερο δώρο – Οι ευχές που δέχθηκε (vid+pics)
- «Θα έπαιζα ακόμη και κομπάρσος σε ταινία του»: Ο Tyler, the Creator είναι εδώ και χρόνια θαυμαστής του Γιώργου Λάνθιμου
- Πάτρα: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 900.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις από το Λιμενικό
