Με απώλειες 0,68% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 1.680 μονάδες, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στην Ευρώπη, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,68% στις 1.677,32 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 40,8 εκατ. ευρώ. Ενδοσυενδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.673 – 1.688 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις του ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ, την ίδια ώρα που τα μακροοικονομικά και εταιρικά νέα είναι απογοητευτικά.
Η Σοφοκλέους ακολούθησε ανάλογη πορεία, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,78% στις 1.889,55 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,66% στις 833,19 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,95% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 1,38%.
Όλοι σχεδόν οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Κλωστοϋφαντουργίες (-2,83%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (+0,75%)
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-0,22% στα 8,96 ευρώ), του ΟΤΕ (-0,69% στα 11,56 ευρώ) και της Ακτωρ (-1,02% στα 5,82 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 57 ενισχύθηκαν, 250 υποχώρησαν και 72 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- POLITICO: Χιλιάδες bots πίσω από την ψηφιακή εκτόξευση της Νίκι Μινάζ
- Βρέθηκε η συνταγή για τον «μαγικό ζωμό» του Πανοραμίξ – Η Ρεάλ Μαδρίτης, το τένις κι ένα βάζο πίκλες
- Φάμελλος: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις ένα σκάνδαλο της ΝΔ – Η διαφθορά θα παταχθεί μόνο αν παραιτηθούν
- Όταν η ίδια η ΕΠΟ υποβαθμίζει τους διεθνείς διαιτητές
- Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα – Διώξεις στη σύντροφο και σε φίλο του ανιψιού
- Ζάκυνθος: Τι απαντά η παιδίατρος του νοσοκομείου για το βρέφος με τη μηνιγγίτιδα – «Είναι δύσκολο» λέει η μητέρα του

