
Ενισχύει τα στρατεύματά της στην Ακτή του Ελεφαντοστού η Γαλλία
Στην ενίσχυση των στρατευμάτων της στην Ακτή του Ελεφαντοστού προέβη η Γαλλία, δίνοντας εντολή για την ανάπτυξη 450 ακόμη στρατιωτών για την προστασία των δυτικών πολιτών στη χώρα. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν πάλι κατά της συνθήκης για εκεχειρία.
31
Στην ενίσχυση των στρατευμάτων της στην Ακτή του Ελεφαντοστού προέβη η Γαλλία, δίνοντας εντολή για την ανάπτυξη 450 ακόμη στρατιωτών για την προστασία των δυτικών πολιτών στη χώρα. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν πάλι κατά της συνθήκης για εκεχειρία.
Ήδη, στην Ακτή του Ελεφαντοστού βρίσκονται 2.500 στρατιώτες και έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται άλλοι 450, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.
Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Λοράν Γκμπάγκμπο, πραγματοποίησαν νέες, αντιγαλλικές διαδηλώσεις στην Αμπιτζάν, διαμαρτυρόμενοι κατά της ειρηνευτικής συμφωνίας, που υπεγράφη τον περασμένο στο Παρίσι.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ακτής του Ελεφαντοστού και φώναζαν συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου, Ζακ Σιράκ, αποκαλώντας τον «δολοφόνο», όπως μετέδωσε το BBC.
Την Τρίτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστήριξε το σχέδιο εκεχειρίας που πρότεινε το Παρίσι για την Ακτή του Ελεφαντοστού και παράλληλα έδωσε το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη ειρηνευτικών στρατευμάτων από τη Γαλλία και χώρες της δυτικής Αφρικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ χωρίς μπλούζα, το «πονηρό» πλάνο και η αντίδραση της Βικτόρια
- Τραμπ προς Κογκρέσο: Οι εχθροπραξίες στο Ιράν «έχουν τερματιστεί» – Κρύβεται στην εκεχειρία για να αποφύγει έλεγχο
- «Μαγνήτης» ο Ιγκόρ Τιάγκο της Μπρέντφορντ, τέσσερις οι μνηστήρες
- Το Τσερνόμπιλ είναι ο ραδιενεργός «Κήπος της Εδέμ» για τους γκρίζους λύκους
- Γιατί ο Μπάφετ δεν πιστεύει στην αγορά για χάρη… της αγοράς
- Μπραντ Πιτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κίλιαν Μέρφι: Ο Έλληνας «παπαράτσι των σταρ» σπάει τη σιωπή του

