Αθήνα: Τη σύσταση διϋπουργικής επιτροπής με αρμοδιότητα το συντονισμό της δράσης και των πολιτικών για το περιβάλλον προωθεί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, όπως ανέφερε κατά την ομιλία της στην 4η Έκθεση Συνεδρίου για την Τεχνολογία του Περιβάλλοντος που διοργανώνει το ΤΕΕ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή την Παρασκευή, η Βάσω Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ κατά την προεδρία της ΕΕ, καθώς και στα εθνικά προγράμματα για το περιβάλλον.


Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι πρέπει να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ της οικονομικής – κοινωνικής – περιβαλλοντικής πολιτικης, να υπάρξει πολιτική συμφωνία στην οδηγία για τη περιβαλλοντική ευθύνη, καθώς και να δοθεί έμφαση στο θέμα των υδάτινων πόρων, των χημικών ουσιών και των κλιματολογικών αλλαγών.


Αναφερόμενη στα εθνικά προγράμματα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημείωσε ότι είναι έτοιμα έξι Προεδρικά Διατάγματα για την καθιέρωση και εφαρμογή συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης για στερεά απόβλητα, όπως υλικά συσκευασίας, αυτοκίνητα, ελαστικά, μπαταρίες, ορυκτέλαια.


Ακόμη, σύμφωνα με την Βάσω Παπανδρέου ολοκληρώνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τους υδάτινους πόρους, και προωθείται η δημιουργία 25 αποκεντρωμένων φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, καθώς και η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμάτων.

health.in.gr