Συνεχίζουν να πίνουν κατά τη διάρκεια της κύησης
Λονδίνο: Άκρως ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical and Experimental Research, σύμφωνα με τα οποία μία στις επτά εγκύους καταναλώνει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης.
Λονδίνο: Άκρως ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical and Experimental Research, σύμφωνα με τα οποία μία στις επτά εγκύους καταναλώνει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης.
Σε μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με τη συμμετοχή 1.000 γυναικών ηλικίας από 18 έως 46 ετών προέκυψε ότι το 15% του δείγματος παραδέχτηκε ότι κατανάλωνε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης, κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.
Μερικές μάλιστα παραδέχτηκαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν πιει περισσότερα από πέντε ποτά σε μια μέρα, ενώ ήταν και καπνίστριες. Ωστόσο οι περισσότερες έπιναν κατά μέσο όρο ένα ποτό την εβδομάδα.
Επίσης οι μισές συμμετέχουσες δήλωσαν ότι ο θεράπων ιατρός τους δεν τους είχε δώσει ακριβείς οδηγίες και δεν τις είχε ρωτήσει για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.
Το κενό ενημέρωσης που υπάρχει είναι σαφώς σημαντικό όταν λάβει κανείς υπόψη ότι η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ευθύνεται για την πρόκληση σωματικών και πνευματικών προβλημάτων στα βρέφη, όπως το αλκοολικό εμβρυϊκό σύνδρομο (FAS).
Ωστόσο ακόμα και η μικρή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έμβρυο, τα οποία αργότερα έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές στη συμπεριφορά.
Μιλώντας στο BBC η Δρ. Χέδερ Φλυν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τόνισε ότι μπορεί το ποσοστό των γυναικών που συνεχίζουν να πίνουν κατά τη διάρκεια της κύησης να είναι μικρό, πρέπει όμως να κάνουμε περισσότερα πράγματα για να τις προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε τους λόγους που τις οδηγούν στη υιοθέτηση της επικίνδυνης αυτής συμπεριφοράς».
health.in.gr
- Θρήνος στην κηδεία του 18χρονο που σκοτώθηκε στον Πύργο – Τον αποχαιρέτησαν με λευκά μπαλόνια
- Πελεγκρίνι: «Να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό μέσα από το δικό μας στυλ ποδοσφαίρου»
- Η Αγγελική Ηλιάδη μιλά για τη σωματική κακοποίηση που υπέστη
- Ιράν: Η «παγίδα κλιμάκωσης» των ΗΠΑ, η αντιπαλότητα Τουρκίας – Ισραήλ και οι γεωπολιτικοί στόχοι της Άγκυρας
- Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου – «Μην αφήνετε τη σιωπή να καλύπτει το έγκλημα που στέρησε το παιδί μου»
- Ισπανία: Αντιστέκεται στα πολεμικά κελεύσματα – Δεν αυξάνει τις δαπάνες της για το ΝΑΤΟ



