Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, με το γενικό δείκτη να κινείται κοντά σε χαμηλό πενταετίας, καθώς οι επενδυτές, παρά το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, παρά το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,22% στις 1.671,42 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 31 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπάρχει θετικό κλίμα, με τις μετοχές των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών να ενισχύονται.
Στον αντίποδα, η Σοφοκλέους συνεχίζει να «υποφέρει» από την απαισιοδοξία των επενδυτών, την ίδια ώρα που η αγορά «βυθίζεται» κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο απο το Μάρτιο του 1998.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,26% στις 1.890,15 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 822,09 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 0,14% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 0,33%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικούς δείκτες κινούνται ανοδικά. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+1,10%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διύλισης (-0,98%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,75% στα 10,72 ευρώ), της Sex Form (+0,26% στα 7,78 ευρώ) και της ΔΕΗ (+0,88% στα 13,76 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 143 ενισχύονται, 111 υποχωρούν και 127 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ εκδίδουν γενική άδεια ώστε να εμπλακούν εταιρείες στον πετρελαϊκό τομέα στη Βενεζουέλα
- Μπενίτεθ: «Όποιος κληρωθεί μαζί μας θα είναι άτυχος-Μπράβο σε Ταμπόρδα και όλη την ομάδα»
- Λουτσέσκου: «Θαυμάζω την εικόνα των παικτών μου, σε δεύτερη μοίρα το παιχνίδι μετά την τραγωδία»
- Ιταλία: Ολόκληρη κοινότητα στην Σικελία κινδυνεύει από κατολίσθηση – Διάσωση αλόγων και γαϊδουριών [Βίντεο]
- UEFA Ranking: Παρέμεινε στην 11η θέση η Ελλάδα
- Μπάρτζωκας: «Δύο υπέροχα βράδια για τον Ολυμπιακό»
