Επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση θεραπείας της επιληψίας
Ηράκλειο: Την πλήρη θεραπεία ασθενούς που έπασχε από επιληψία πέτυχε ομάδα ιατρών της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ηράκλειο: Την πλήρη θεραπεία ασθενούς που έπασχε από επιληψία πέτυχε ομάδα ιατρών της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στην Κρήτη.
Η ομάδα των ειδικών με επικεφαλής τον Β. Μαρκάκη και τη χρήση νευροπλοηγητή αφαίρεσε τον ιππόκαμπο και την αμυγδαλή του εσωκροταφικού λοβού σε 35χρονο ασθενή με επιληπτικές κρίσεις.
Οι ιατροί αφού μελέτησαν τις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες και τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα του 35χρονου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη χειρουργική επέμβαση με τη χρήση του νευροπλοηγήτη, ενός υπερσύγχρονου συστήματος για χειρουργικές επεμβάσεις υψηλής στάθμης που βοηθά τον νευροχειρουργό να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια την όποια βλάβη στον εγκέφαλο και να προχωρήσει στην επέμβαση χωρίς οποιαδήποτε απώλεια.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο καθηγητής νευροχειρουργικής κ. Μαρκάκης στην επέμβαση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο νευροπλοηγητής, ο οποίος δίνει στον ιατρό τρισδιάστατη εικόνα του εγκεφάλου και της περιοχής βλάβης με απόλυτη ακρίβεια, έτσι ώστε, αποφεύγεται πλήρως κάθε κίνδυνος για τον ασθενή και αποκλείεται το λάθος.
Ο 35χρονος ασθενής είναι πλέον εντελώς καλά και έχει ήδη πάρει εξητήριο.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Μπραντ Πιτ: Στη Χαλκίδα, μετά την Ύδρα για τα γυρίσματα της ταινίας
- Συναγερμός για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες ως αντίποινα για τον ηλεκτρονικό πόλεμο στην Τεχεράνη
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τα θύματα και όλους τους δημοκράτες η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Τέλος στην περιπέτεια του Γιασικεβίτσιους – Έφυγε από το Ντουμπάι
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;