Υπογραφή διεθνούς συνθήκης για την απαγόρευση της κλωνοποίησης ζητά η Ιαπωνία
Τόκιο: Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με άλλες χώρες για να καταρτισθεί μία διεθνής συνθήκη η οποία θα απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός αρμόδιος για την Τεχνολογική και Επιστημονική Πολιτική Χιρογιούκι Χοσόντα.
Τόκιο: Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με άλλες χώρες για να καταρτισθεί μία διεθνής συνθήκη η οποία θα απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπων, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός αρμόδιος για την Τεχνολογική και Επιστημονική Πολιτική Χιρογιούκι Χοσόντα.
Ο Ιάπωνας υπουργός εξέφρασε την ευχή τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν σύντομα την πρωτοβουλία για την έναρξη συζητήσεων σχετικά με τη θέσπιση διεθνούς νομοθεσίας έπειτα από την ανακοίνωση της οργάνωσης των Ραελιανών για τη γέννηση δύο παιδιών προϊόντων κλωνοποίησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
»Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει μία διεθνής συνθήκη», δήλωσε ο Χιρογιούκι Χοσόντα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η Ατσούκο Τογιάμα, υπουργός Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογίας, δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις των Ραελιανών στερούνται επιστημονικής βάσης και δεν αξίζει να τύχουν σχολιασμού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η υπουργός δήλωσε ωστόσο ότι η κλωνοποίηση ανθρώπων »διαταράσσει την κοινωνική τάξη και πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Έπειτα από την ανακοίνωση της Clonaid στις 26 Δεκεμβρίου της γέννησης του πρώτου κλωνοποιημένου μωρού και λίγες ημέρες αργότερα της γέννησης του δεύτερου κλωνοποιημένου μωρού στην Ευρώπη, καμιά από τις δύο αυτές γεννήσεις δεν έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη επιστημονική πηγή και οι Ραελιανοί δεν έχουν δώσει καμιά απόδειξη για τους ισχυρισμούς τους.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία