Νέα μονάδα κατασκευής κινητήρων Toyota στη Γαλλία
Με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 180.000 κινητήρων ξεκίνησε η λειτουργία του νέου εργοστασίου της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), στη πόλη Valenciennes-Onnaing της Γαλλίας.
Με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 180.000 κινητήρων ξεκίνησε η λειτουργία του νέου εργοστασίου της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), στη πόλη Valenciennes-Onnaing της Γαλλίας.
Η κατασκευή του νέου εργοστασίου, που βρίσκεται δίπλα στην μονάδα παραγωγής του Toyota Yaris, κόστισε 22 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι το 2003 θα απασχολεί 140 άτομα, τα οποία θα εργάζονται σε δύο βάρδιες. Τα αρχικά σχέδια για την κατασκευή του εργοστασίου είχαν ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2001, ενώ οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Από το σύνολο των 180.000 κινητήρων οι 150.000 θα είναι βενζινοκινητήρες και οι 30.000 diesel ενώ το πρώτο μηχανικό σύνολο που συναρμολογήθηκε στη νέα μονάδα, η οποία καταλαμβάνει έκταση 6.100 τετραγωνικά μέτρα, ήταν diesel χωρητικότητας ενός λίτρου. Μέχρι το φθινόπωρο του 2002 αναμένεται θα ξεκινήσει η κατασκευή βενζινοκινητήρων 1,3 λίτρων, ενώ στις αρχές του 2003 υπολογίζεται να αρχίσει και η συναρμολόγηση κινητήρων diesel, χωρητικότητας 1,4 λίτρων.
Πηγή: AP
auto.in.gr
- Ιράν: «Μη εχθρικά πλοία» μπορούν να διέλθουν από τo Oρμούζ – Επιστολή στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό
- Μονακό – Μιλάνο 90-85: Επέστρεψε από το -12 και πέτυχε τρίτη σερί νίκη
- Μαντόνα και Τζούλια Γκάρνερ αναβιώνουν το «Like a Virgin» στη Βενετία
- Συγκλονιστική εξομολόγηση από Μπαντόσα: «Αυτός ο καταραμένος φόβος – Η Πάουλα δεν έφυγε, θα επιστρέψει»
- Ιράν: Η Μεγάλη Βρετανία θα ηγηθεί δύναμης για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με τους Times
- «Βάλτ’ τα όλα σε θυρίδα», «δύο μαγαζιά είναι σε εικονική εταιρεία» – Οι διάλογοι του κυκλώματος με τις απάτες στον ΕΦΚΑ

