Πενήντα χρόνια δραστηριοτήτων στην Ελλάδα συμπληρώνει το 2001 η ΒP, η οποία σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους της διαθέτει περισσότερα από 1.600 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Είναι μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές καυσίμων για αεροσκάφη και πλοία, ενώ έχει επεκταθεί και στο χώρο των χημικών.



Οι ετήσιες συνολικές πωλήσεις της υπερβαίνουν τα 3,3 εκατομμύρια τόνους και κατά την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις της στην Ελλάδα ήταν άνω των 170 εκατομμυρίων δολαρίων.



Στην αλλαγή του αιώνα και στην προσπάθειά της να συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να σταματήσει την εμπορία βενζινών που περιέχουν μόλυβδο μέχρι το 2002. Για το σκοπό αυτό ξεκίνησε την υλοποίηση του παγκόσμιου προγράμματός της 40 καθαρότερες πόλεις -μεταξύ των οποίων και η Αθήνα-, στο πλαίσιο του οποίου έχει αντικαταστήσει την παλιά super και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η M. Bρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.



Προς αυτή την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερα πρατήρια της BP στην Αθήνα θα διαθέτουν βενζίνη Super 2002 96 oκτανίων για να καλύψoυν τις ανάγκες των αυτοκινήτων χωρίς καταλύτη, τα οποία χρησιμοποιούν βενζίνη super.


Το συγκεκριμένο καύσιμο διατίθεται προς το παρόν από πρατήρια της BP στην Αθήνα, ενώ προβλέπεται η σταδιακή προώθησή του και σε άλλα του δικτύου της εταιρείας.


auto.in.gr