Στο φως της δημοσιότητας -και στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Auto Bild, της αδελφής έκδοσης του βρετανικού Auto Express και του ελληνικού ενθέτου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Auto NEA- βρέθηκαν τα άκρως απόρρητα σχέδια της BMW για τη νέα της τριθέσια μοτοσικλέτα, η οποία αναβιώνει το θρύλο του Isetta bubble car της δεκαετίας του ΄50.



Με την ονομασία Clever (έξυπνο) -από τα αρχικά των λέξεων Compact Low Emission Vehicle for Educated Riders- το τρίτροχο μοντέλο σκοπεύει να συνδυάσει τη χρησιμότητα του ριζοσπαστικού scooter C1 της BMW σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, εξαιτίας της οροφής που φέρει, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του MCC Smart.




Σε αντίθεση με το Isetta, το οποίο είχε δύο τροχούς μπροστά και έναν πίσω, το Clever αντέστρεψε τα δεδομένα, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χώρος για την τοποθέτηση δύο καθισμάτων πίσω από τη θέση του οδηγού, δημιουργώντας το σχήμα ενός βέλους.



Με πλαίσιο κατασκευασμένο από ενισχυμένο αλουμίνιο και ντυμένο με συνθετικά υλικά, το Clever συνδυάζει την ανοιχτή οδήγηση μιας μοτοσικλέτας με την ασφάλεια που προσφέρουν οι θάλαμοι επιβατών των αυτοκινήτων διαθέτοντας πέντε αερόσακους, ABS και ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων στο βασικό του εξοπλισμό.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BMW θα τοποθετήσει στο Clever τον κινητήρα των 650 κ.εκ. με απόδοση 50 ίππων, ισχύς η οποία καλείται να κινήσει αξιοπρεπώς τη βάρους 600 κιλών τρίτροχη δημιουργία. Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2005, ενώ η τιμή του προσδιορίζεται στα περίπου 7.700 ευρώ.



Πηγή: Auto Express

auto.in.gr