Αισιόδοξος ο Τσοχατζόπουλος για την πορεία των τιμών στην αγορά
Αισιόδοξος για μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει κάποια εκτίμηση όταν ρωτήθηκε εάν φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο ακριβό.
37
Αισιόδοξος για μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο, σε σύγκριση με το Νοέμβριο, εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ερωτηθείς αν θα είναι πιο ακριβό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος αρνήθηκε να κάνει κάποια εκτίμηση και παρατήρησε πως «εικασίες δεν μπορούμε να κάνουμε, θα το διαπιστώσουμε πολύ γρήγορα. Πάντως είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία ομαλοποίησης, όπως δείχνει και η πτώση του πληθωρισμού, η οποία αναμένουμε να είναι μεγαλύτερη το Δεκέμβριο από ό,τι το Νοέμβριο που ήταν μία μονάδα».
Εξέφρασε τέλος την εκτίμησή του ότι «τα πράγματα πιστεύω πως θα πάνε ομαλά, εκτός εάν υπάρξουν κακοκαιρίες όπως είχαμε πέρυσι».
Ο υπουργός Ανάπτυξης εγκαινίασε την Κυριακή τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ένωσης Εμπόρων-Βιοτεχνών-Μικροπωλητών Βόρειας Ελλάδας, που για πρώτη φορά γίνεται φέτος στους υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ. Στην ομιλία του ο υπουργός επισήμανε ότι ο θεσμός του υπαίθριου πωλητή έχει αναγνωριστεί και αποτελεί μια νομομοποιημένη λειτουργία της αγοράς.
Μέχρι τώρα η χριστουγεννιάτικη αγορά λειτουργούσε στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά ο Δήμος Θεσσαλονίκης απαγόρεψε αυτή τη λειτουργία στη συγκεκριμένη περιοχή και βρέθηκε η λύση της ΔΕΘ που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους υπαίθριους πωλητές. Η Ένωση των πωλητών έχει 400 μέλη στη Βόρειο Ελλάδα και στη συγκεκριμένη αγορά μετέχουν περίπου 200. Η αγορά θα λειτουργεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: «Οι επιβαίνοντες στο αμερικανικό ταχύπλοο, είχαν τυφέκια εφόδου και αλεξίσφαιρα» – Ήταν κάτοικοι ΗΠΑ
- Ρατσιστική επίθεση Τραμπ σε μουσουλμάνες βουλευτές που θα έπρεπε «να εισαχθούν σε ψυχιατρείο» πριν απελαθούν
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ έδωσε εντολή να αυξηθούν τα αποθέματα σε πυρηνικά όπλα
- Μάρκο Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ διεξάγουν δική τους έρευνα για το περιστατικό στην Κούβα
- Οι αρχές των ΗΠΑ εμποδίζουν την πληρωμή της υπεράσπισης του απαχθέντος Νικολάς Μαδούρο
- ΗΠΑ: «Παράνομη» η απέλαση παράτυπων μεταναστών σε τρίτες χώρες, κρίνει ομοσπονδιακός δικαστής