Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας η αμερικανική United Airlines
Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου United Airlines, έπειτα από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να μην χορηγήσει στην εταιρεία πιστωτική εγγύηση, ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.
27
Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει ο δεύτερος σε μέγεθος αερομεταφορέας στον κόσμο, η αμερικανική United Airlines, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της μητρικής εταιρείας του, μετά την κατακόρυφη πτώση τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Όπως αναφέρει το BBC, μετά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης οι μετοχές της UAL συνέχισαν την καθοδική τους πορεία και απώλεσαν συνολικά ποσοστό 66% μέσα σε λίγες ώρες, κλείνοντας στο 1,05 δολάριο (με απώλειες 2,07 δολαρίων σε μία μόνο συνεδρίαση).
Ο επενδυτικός πανικός προεκλήθη ύστερα από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να μην χορηγήσει στην εταιρεία πιστωτική εγγύηση, ύψους 1,8 δισ. δολαρίων .Ήδη λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, ο διεθνής οίκος οικονομικών αξιολογήσεων Standards and Poor κατέταξε το χρέος της UAL στην κατηγορία των επισφαλών απαιτήσεων λόγω στάσης πληρωμών.
Η United Airlines πραγματοποιούσε το τελευταίο διάστημα καθημερινές ζημιές εκατ. δολαρίων και έχει ανακοινώσει ότι εάν δεν λάμβανε το δάνειο θα αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεωκοπίας. Μερικές ομάδες από το προσωπικό της εταιρείας συμφώνησαν σε μειώσεις των αποδοχών τους, σε μια ύστατη προσπάθεια σωτηρίας του εργοδότη τους.
Η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της και να της δωθεί κάποιο χρονικό διάστημα για να προγραμματίσει τη σωτηρία της. Αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι ακόμα και σε περίπτωση που η εταιρεία δεν χρεωκοπήσει, το ελάχιστο τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι οι δραστικές περικοπές προσωπικού και δρομολογίων της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Παταγονία – Η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Συνταγή: Γιουβέτσι χταπόδι στην κατσαρόλα με κοκκάρια
- Fed: Ο Τραμπ ανακοινώνει σήμερα τον νέο επικεφαλής
- Βρεφικό γάλα: Τι πίνουν πραγματικά τα μωρά μας;
- Η Δανία φοβάται μη χάσει τη Γροιλανδία, αλλά ξεχνά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999
- Πέντε τροφές που μας κρατούν νέους

