51

Απαγόρευση πτήσεων από και προς την Κύπρο επιβάλλει το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ από την Κυριακή, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας εξαιτίας περιορισμών από τις κυπριακές Αρχές στη δράση των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

«Όλες οι πτήσεις των ισραηλινών εταιρειών με κατεύθυνση την Κύπρο αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και επαφές γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών για να διευθετηθεί η υπόθεση αυτή» αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών.

Όπως μετέδωσε ο ισραηλινός κρατικός ραδιοσταθμός, η διοίκηση της ισραηλινής πολιτικής αεροπορίας απαγόρευσε επίσης επ αόριστο τις πτήσεις της Cyprus Airways προς το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μέτρα ελήφησαν «κατόπιν της έκπληξης που προκάλεσαν οι απαράδεκτοι περιορισμοί οι οποίοι επιβλήθηκαν από τις κυπριακές αρχές στη δράση των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας».

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τις κυπριακές αρχές είναι τουλάχιστον παράξενες την ώρα που οι απειλές εναντίον ισραηλινών στόχων πολλαπλασιάζονται» μετέδωσε το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό