37

Η βρετανική ύπατη αρμοστεία στην Κένυα διέκοψε την Τετάρτη αιφνιδιαστικά τη λειτουργία της «επ αόριστον», καθώς υπήρξε «συγκεκριμένη» απειλή για την ασφάλεια της, δήλωσε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Μαρκ Νόρτον. Για τον ίδιο λόγο ανεστάλησαν και ορισμένες από τις λειτουργίες της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα.

«Δεχθήκαμε μία συγκεκριμένη απειλή εδώ στην ύπατη αρμοστεία. Στη συνέχεια, πήραμε την απόφαση η λειτουργία της πρεσβείας να διακοπεί επ αόριστον» δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στην Κένυα.

H απόφαση για διακοπή της λειτουργίας της βρετανικής ύπατης αρμοστείας στην Κένυα, πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, έρχεται έξι ημέρες μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση εις βάρος ισραηλινών στόχων. Η πρώτη αφορούσε επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο Pardise, ισραηλινών συμφερόντων, στην παραλιακή πόλη Μομπάσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι. Περίπου ταυτόχρονα ναυλωμένο από ισραηλινή εταιρεία αεροπλάνο δέχθηκε ανεπιτυχή πυραυλική επίθεση κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Μομπάσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό