Οριακή ανάπτυξη στη γερμανική οικονομία το γ τρίμηνο, καθώς μειώνονται οι επενδύσεις
Οριακή ανάπτυξη σημείωσε η γερμανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς, μολονότι οι εξαγωγές και οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν, οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό συνεχίζουν να υποχωρούν.
27
Οριακή ανάπτυξη σημείωσε η γερμανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς, μολονότι οι εξαγωγές και οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν, οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό συνεχίζουν να υποχωρούν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, όταν είχε αυξηθεί κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση ο ρυθμός ανάπτυξης άγγιξε το 0,4%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η «Επιτροπή των Πέντε Σοφών» εκτιμά ότι η γερμανική οικονομία θα επεκταθεί φέτος κατά μόλις 0,2% και 1% το 2003. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν ορισμένοι αναλυτές, το σχέδιο του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ να μειώσει το (αυξανόμενο) δημοσιονομικό έλλειμμα με την αύξηση των φόρων και τις περικοπές των κρατικών δαπανών, ίσως επιδεινώσει περαιτέρω την άσχημη κατάσταση της γερμανικής οικονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας δεν προχωρούν σε προβλέψεις για το 2003, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ανάγκασε φέτος πολλές απ αυτές να αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους.
Ο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης DAX υποχωρεί κατά 38% από τις αρχές του έτους, έναντι πτώσης 30% του Dow Jones Europe Stoxx 50% και 14% του Dow Jones στις ΗΠΑ. Στο τρίτο τρίμηνο είχε τη δεύτερη χειρότερη απόδοση παγκοσμίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιος: Αυτό το ελληνικό νησί είναι από τα ιδιαίτερα μέρη της Ευρώπης για το 2026
- Πώς επηρεάζεται η συμπεριφορά του σκύλου μας όταν δεν βγαίνει βόλτα
- Πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις μεταγραφές της Euroleague – Ποια ονόματα ακούγονται…
- Απάτη: Νέα απάτη με παραπλανητικά SMS για εκκρεμή τέλη κυκλοφορίας
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Το πρόβλημα της υγείας που επηρέασε την κινητικότητα της
- Ταμπόρδα: «Έδειξα ότι είμαι ετοιμοπόλεμος, ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού»
