Ο Καναδάς δεσμεύεται να επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο πριν από το τέλος του 2002
Οτάβα: Στη δέσμευση να επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προχώρησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ζαν Κρετιέν.
Οτάβα: Στη δέσμευση να επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προχώρησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ζαν Κρετιέν.
Η υπόσχεση του Κρετιέν, την οποία ανέλαβε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, διατυπώθηκε τη στιγμή που αναζωπυρώνεται στη χώρα η διαμάχη όσον αφορά τον επιμερισμό των ευθυνών ανάμεσα στις ομοσπονδιακές αρχές και τις καναδικές επαρχίες.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι για την υπογραφή και την επικύρωση κάθε διεθνούς συμφώνου εμπλέκεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ κατόπιν εναπόκειται στις επαρχίες να φροντίσουν για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Επικυρώνοντας το Πρωτόκολλο του Κιότο, ο Καναδάς υποχρεούται να μειώσει τις σχετικές εκπομπές αερίων κατά 6% μέχρι το 2010, σε σχέση προς τις αντίστοιχες εκπομπές το 1990.
Ο Κρετιέν επέμεινε ιδιαιτέρως χθες στο γεγονός πως η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα, άσχετα αν συμφωνήσουν ή όχι οι επαρχίες, για να επικυρωθεί το Πρωτόκολλο από το Κοινοβούλιο της χώρας, πριν από το τέλος της κυβερνητικής του θητείας.
Πηγή: ΑΠΕ/Γαλλικό
health.in.gr
- LIVE: Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου
- Νίκος Ρωμανός: Είμαι μάρτυρας μιας ωμής επίδειξης ρεβανσισμού – Η δικαιοσύνη επικρατεί μόνο με ελευθερία
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο Καστελλόριζο
- Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών – Επίσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία
- Σπέτσες: Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου που έριξε λύματα σε δάσος
- Ολυμπιακός: Με Στρεφέτσα η ενδεκάδα κόντρα στον ΟΦΗ (pic)