Απρόσμενη αύξηση 4% σημείωσαν τα κέρδη της UBS το τρίτο τρίμηνο
Ευχάριστη έκπληξη, δεδομένης της σημερινής αρνητικής συγκυρίας στις χρηματιστηριακές αγορές, αποτέλεσε η ανακοίνωση του κορυφαίου ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος UBS για αύξηση σε ποσοστό 4% των κερδών τρίτου τριμήνου.
27
Ευχάριστη έκπληξη, δεδομένης της σημερινής αρνητικής συγκυρίας στις χρηματιστηριακές αγορές, αποτέλεσε η ανακοίνωση του κορυφαίου ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος UBS για αύξηση σε ποσοστό 4% των κερδών τρίτου τριμήνου.
Η UBS απέφυγε τα επισφαλή δάνεια που έπληξαν τους ανταγωνιστές της και προχώρησε σε μείωση των πριμ, γεγονός που επέτρεψε στα καθαρά κέρδη της να ανέλθουν σε 942 εκατ. ελβετικά φράγκα, έναντι 903 εκατ. ελβετικών φράγκων την αντίστοιχη περίοδο του 2001.
Η ελβετική τράπεζα προχώρησε, παράλληλα, στην εκτίμηση ότι τα φετινά κέρδη της θα είναι χαμηλότερα των 4,97 δισ. φράγκων που είχε ανακοινώσει πέρυσι.
Επίσης, δεδομένου ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2003 το σύνολο των δραστηριοτήτων της -συμπεριλαμβανομένων των UBS PaineWeber και UBS Warbourg- θα αντιπροσωπεύονται μόνον από τη φίρμα UBS, η ελβετική τράπεζα πρόκειται να αναλάβει σχετική δαπάνη ύψους 1 δισ. ελβετικών φράγκων, η οποία θα πλήξει την κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου.
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το «παγκόσμιο πιστωτικό περιβάλλον αναμένεται να παραμείνει δύσκολο του χρόνου». «Δεν περιμένω να είναι εξαιρετικό το 2003» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Πέτερ Βούφλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δένδιας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX από την Τουρκία
- Κλινική απόδειξη για μια Ελληνική Καινοτομία
- Στον κλοιό της Kristin η χώρα – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα
- Live Streaming: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League
- Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την απώλεια του Δημάρχου Φιλιατών
- Ελένη Βουλγαράκη: Με κλάματα στην τελευταία εκπομπή, πριν την Πορτογαλία