
Ο Σαούλ Μοφάζ αποδέχθηκε την πρόταση Σαρόν για να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας
Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Σαούλ Μοφάζ, θα είναι ο νέος υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση του Σαρόν. «Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιος ότι η εμπειρία του θα τον βοηθήσει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
30
«Ναι» στην πρόταση του Σαρόν για να αναλάβει το υπουργείο Αμυνας είπε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Σαούλ Μοφάζ. «Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιος ότι η εμπειρία του θα τον βοηθήσει στην άσκηση των καθηκόντων του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Όπως μετέδωσε το BBC, αυτό που πλέον απομένει είναι η τυπική έγκριση του διορισμού του Μοφάζ από το Κοινοβούλιο (Κνεσέτ) την ερχόμενη Δευτέρα.
Η απόφαση του Αριέλ Σαρόν να διορίσει τον Σαούλ Μοφάζ στη θέση του Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια τόσο στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης όσο και μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο ίδιος ο Γιασέρ Αραφάτ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή κακό οιωνό για την ειρήνη σπεύδοντας να υπενθυμίσει παλαιότερες δηλώσεις του Μοφάζ εις βάρος των Παλαιστίνιων.
«Ο Μοφάζ από τη μία πλευρά, ο Γιαλόν από την άλλη και μεταξύ τους ο Σαρόν, τι νομίζετε ότι θα συμβεί σε αυτή την περιοχή;» ήταν το σχόλιο του Παλαιστίνιου ηγέτη που μεταδώθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
«Συνεπώς, ο ισραηλινός λαός πρέπει να λάβει υπόψη του τα γεγονότα αυτά για χάρη της ειρήνης, η οποία δεν είναι μόνο προς όφελος των Παλαιστινίων, αλλά και προς των Ισραηλινών και των Αράβων» προσέθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο Αριέλ Σαρόν, αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου την Κυριακή με τον πρώην πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια νέα προσπάθεια να τον πείσει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ο τελευταίος απάντησε αρνητικά στη σχετική πρόταση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φιορεντίνα – Σασουόλο 0-0: Βολική ισοπαλία στο «Αρτέμιο Φράνκι»
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
- ΗΠΑ: «Οι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί»: Ο τρόμος στο δείπνο Τραμπ και τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
- LIVE: Κηφισιά – Παναιτωλικός
- Rolling Stones: Όταν ο Μικ Τζάγκερ ξεγέλασε το θάνατο δύο φορές – Η ηρωίνη, η γροθιά και η φύλακας-άγγελος Φέι Ντάναγουεϊ


