
Σαράντα εννέα νεκροί και 40 τραυματίες από πυρκαγιά σε φυλακή του Μαρόκου
Σαράντα εννέα κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίσθηκαν από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη φυλακή Σίντι Μούσα, στην πόλη Ελ Τζαντίντα, 200 χιλιόμετρα νοτίως της μαροκινής πρωτεύουσας Ραμπάτ. Οκτώ άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
28
Σαράντα εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίσθηκαν από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη φυλακή Σίντι Μούσα, στην πόλη Ελ Τζαντίντα, 200 χιλιόμετρα νοτίως του Ραμπάτ, μετέδωσε το Μαροκινό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΑΡ).
Σύμφωνα με το ΜΑΡ, το οποίο επικαλείται «καλά πληροφορημένες πηγές», η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα του δικτύου ηλεκτροδότησης της φυλακής. Εντούτοις, οι υπεύθυνοι των φυλακών αρνούνται να κάνουν εκτίμηση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο «Μοχάμεντ ο 5ος» αλλά οι οχτώ από αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση, κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητο να διακομιστούν σε κλινική της Καζαμπλάνκα.
Το σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης Ελ Τζαντίντα κατασκευάστηκε για να στεγάσει 1.000 κρατουμένους. Εντούτοις, σε αυτό συνωστίζονταν τη στιγμή του δυστυχήματος 1.313 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Φιορεντίνα – Σασουόλο 0-0: Βολική ισοπαλία στο «Αρτέμιο Φράνκι»
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
- ΗΠΑ: «Οι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί»: Ο τρόμος στο δείπνο Τραμπ και τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
- LIVE: Κηφισιά – Παναιτωλικός
- Rolling Stones: Όταν ο Μικ Τζάγκερ ξεγέλασε το θάνατο δύο φορές – Η ηρωίνη, η γροθιά και η φύλακας-άγγελος Φέι Ντάναγουεϊ


