31

Οι ισλαμιστές ένοπλοι της Σαουδικής Αραβίας δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τα όπλα για την υπεράσπιση του Ιράκ, εάν υπάρξει αμερικανική επίθεση εναντίον της Βαγδάτης. Σαουδάραβας θρησκευτικός ηγέτης αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στη χώρα, «έτοιμες για τζιχάντ».

Μιλώντας στο BBC, ο θρησκευτικός ηγέτης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις περιοχές της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν όπλα και δεν προτίθενται να μείνουν άπραγοι, εάν οι Αμερικανοί εισβάλουν στο Ιράκ.

Πληθώρα όπλων διατίθεται επίσης στη μαύρη αγορά και τα περισσότερα πωλούνται σε προσιτή για τους Σαουδάραβες τιμή. Πάντως, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απορρίπτει επισήμως και κατηγορηματικά οποιουσδήποτε υπαινιγμούς ότι στη χώρα δρουν ένολπες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Ο Σαουδάραβας θρησκευτικός ηγέτης ισχυρίζεται όμως ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τους νεαρούς Σαουδάραβες μαχητές, που είναι αποφασισμένοι να περάσουν στα σύνορα με το Ιράκ σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

«Φοβάμαι ότι δεν θα ακούσουν ούτε εμένα. Το θρησκευτικό τους αίσθημα έχει γίνει τόσο ισχυρό που φοβάμαι ότι είναι πολύ αργά να κάνουμε οτιδήποτε για αυτό» προσέθεσε ο σεΐχης.

«Αλλά εάν κάποιος, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στα όπλα και επιθυμεί να κάνει Τζιχάντ, έρθει σε μένα, δεν μπορώ να τον συμβουλέψω να μην το κάνει επειδή, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, εάν μία μουσουλμανική χώρα δεχθεί επίθεση, όλες οι γειτονικές χώρες πρέπει να την υποστηρίξουν» κατέληξε ο Σαουδάραβας θρησκευτικός ηγέτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ