
Κινούμενες κάμερες σε τρόλεϊ και λεωφορεία θα εντοπίζουν τα μποτιλιαρίσματα στην Αθήνα
Μικρές κάμερες τοποθετούνται σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ώστε να καταγράφεται η διαδρομή τους και να εντοπίζονται τα προβληματικά σημεία στην κίνηση. Με το μέτρο αυτό, οι Αρχές ελπίζουν να αντιμετωπίσουν τα μποτιλιαρίσματα εν όψει των Αγώνων του 2004.
30
Μικρές κάμερες τοποθετούνται σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ώστε να καταγράφεται η διαδρομή τους και να εντοπίζονται τα προβληματικά σημεία στην κίνηση. Με το μέτρο αυτό, οι Αρχές ελπίζουν να αντιμετωπίσουν τα μποτιλιαρίσματα στις βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, εν όψει των Αγώνων του 2004.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Πέμπτης, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ισχύει ήδη σε άλλες χώρες όπως η Βρετανία.
Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία του μπροστινού μέρους των οχημάτων, ιδιαίτερα αυτών που κινούνται κοντά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Μέσω μικρού αναμεταδότη -με τη μορφή κεραίας- η εικόνα θα φτάνει στα δύο Κέντρα Διαχείρισης Οχημάτων του ΟΑΣΑ, όπου οι αρμόδιοι θα παρακολουθούν τις συνθήκες κίνησης, θα δίνουν εναλλακτικές διαδρομές και θα ειδοποιούν την Τροχαία.
Ωστόσο, ο συγκοινωνιολόγος και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Στράτος Παπαδημητρίου σημείωνει ότι το νέο σύστημα με τις κάμερες θα δώσει λύση στο πρόβλημα της κίνησης εφόσον συνδυαστεί με άλλες πρωτοβουλίες και μέτρα, όπως η δημιουργία λωρίδων κίνησης αυστηρά και αποκλειστικά για τα λεωφορεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία