51

Ένα ακόμη δράμα εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα σε αίθουσα διδασκαλίας των ΗΠΑ με πρωταγωνιστή ένοπλο φοιτητή, ο οποίος πριν αυτοκτονήσει παρέσυρε στο θάνατο δύο καθηγήτριες και ένα ακόμη άτομο στη σχολή νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Ο φοιτητής -που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχασε την ψυχραιμία του όταν δεν του επετράπη να λάβει μέρος στις εξετάσεις- εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας του πανεπιστημίου και πυροβόλησε εν ψυχρώ τις δύο καθηγήτριες. Ενα ακόμη άτομο βρέθηκε νεκρό σε άλλο τμήμα του κτιρίου και παραμένει άγνωστο εάν ανήκε στο προσωπικό του πανεπιστημίου.

Η αστυνομία της Τουσόν, όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, απέκλεισε τους γύρω δρόμους και απομάκρυνε τους φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δράστης μετέφερε εκρηκτικά μέσα σε σακίδιο. Όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων των Αρχών, ομάδα πυροτεχνουργών εντόπισε ίχνη εκρηκτικής ουσίας στο αυτοκίνητο του δράστη.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ