71

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για την «πολύ σκληρή δουλειά της» έδωσε η χήρα του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι η Scotland Yard είχε «μικρή» συμμετοχή στις έρευνες για τη 17Ν.

Η κ. Σόντερς εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό και τα ΜΜΕ και σημείωσε ότι πάντοτε είχε την πεποίθηση ότι «οι δράστες θα συλληφθούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα μέλη της 17Ν που βρίσκονται προφυλακιστέα στις φυλακές Κορυδαλλού, εξέφρασε τη θέλησή της «να βρεθούν φυλακή, δηλαδή να στερηθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως έχει συμβεί και με εμάς». «Εμείς είμαστε ακόμα τα θύματα» προσέθεσε.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της 17Ν ότι ο άνδρας της συμμετείχε στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο, το 1999, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας της βρισκόταν μαζί της στην Αγγλία εκείνη την εποχή και «μάλιστα ήταν εναντίον του πολέμου αυτού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ