38

Κοινή επίσκεψη στην υπό κατασκευή συνοριακή διάβαση στην περιοχή «Τρείς Γέφυρες» πραγματοποίησαν το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα με τον πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα Δημήτρη Ηλιόπουλο.

Ο Ι.Μέτα και ο Δ.Ηλιόπουλος επιθεώρησαν τους ρυθμούς κατασκευής τόσο του οδικού άξονα όσο και της τελωνειακής υποδομής. Μέχρι τώρα είναι έτοιμος ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει τη συνοριακή διάβαση με την υπάρχουσα εθνική οδό στο αλβανικό έδαφος μήκους οκτώ χιλιομέτρων, η γέφυρα της Μέρτζιανης πάνω στον Αώο ποταμό, ενώ βρίσκονται προς το τέλος οι εργασίες για την υπόλοιπη κτιριακή υποδομή της διάβασης από τις δυο πλευρές των συνόρων.

Η επένδυση για τα έργα αυτά, όπως και η υλοποίηση της γίνεται από ελληνικής πλευράς.

Πρόβλημα παραμένει η κατασκευή μιας γέφυρας που παρέσυραν οι χείμαρροι λόγω της κακοκαιρίας στα τέλη του προηγούμενου μήνα, καθώς και η επισκευή τμημάτων του υπάρχοντος οδικού δικτύου που κατέστρεψε η κακοκαιρία. Οι Ι.Μέτα και Δ.Ηλιόπουλος ζήτησαν την επίσπευση των εργασιών, έτσι ώστε η διάβαση αυτή -η τρίτη που συνδέει τις δύο χώρες- να είναι έτοιμη στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να διευκολύνει τη μετακίνηση των Αλβανών πολιτών, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ