Αγχολυτικά και βιταμίνες κάνουν θραύση στην Ελλάδα
Αθήνα: Στις 10.000.000 συσκευασίες έφτασαν οι πωλήσεις αγχολυτικών στην Ελλάδα κατά το 2001. Παράλληλα, 9.000.000 κουτάκια βιταμινούχων σκευασμάτων διατέθηκαν από τα φαρμακεία, τα οποία επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.
Αθήνα: Στις 10.000.000 συσκευασίες έφτασαν οι πωλήσεις αγχολυτικών στην Ελλάδα κατά το 2001. Παράλληλα, 9.000.000 κουτάκια βιταμινούχων σκευασμάτων διατέθηκαν από τα φαρμακεία, τα οποία επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.
Οι ποσότητες αυτές γίνονται ακόμα εντυπωσιακότερες εάν ληφθεί υπόψη ότι το ντεπόν (μέχρι πρόσφατα το δημοφιλέστερο φάρμακο στην ελληνική αγορά) πούλησε μόλις 7.500.000 συσκευασίες.
Αποδέκτες των νέων προϊόντων, σύμφωνα με Τα Νέα, δεν είναι μόνο μεσήλικες αλλά ολοένα και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.
«Προφανώς, πολλοί συμπολίτες μας αναζητούν απάντηση στο άγχος και στο γρήγορο ρυθμό ζωής αγοράζοντας φάρμακα. Η πραγματικότητα είναι ότι τα χάπια αυτά δεν επιδρούν μόνα τους στη διάθεση του ανθρώπου», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.
«Στη χώρα μας η κατανάλωση των φαρμάκων είναι μία εύκολη υπόθεση» επισημαίνει ο κ. Λουράντος, προσθέτοντας ότι τα σκευάσματα αυτά έχουν καθιερωθεί ως μόδα.
health.in.gr
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της βροχερής Κυριακής
- «Τακούνια στον Βάλτο»: Ο Αιμίλιος Χειλάκης σε ποπ κωμωδία
- ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού – Από Δευτέρα, για συνταξιούχους πρώην ΟΑΕΕ
- Έτοιμο για επανέναρξη της σύγκρουσης, δηλώνει το Ιράν – Πολεμικό συμβούλιο συγκαλεί ο Νετανιάχου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442