Μπόνο, ο πιο ισχυρός άνθρωπος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής
Τον τίτλο του πιο ισχυρού ανθρώπου στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία κέρδισε ο Μπόνο για την ικανότητά του να κερδίζει την προσοχή των ηγετών του κόσμου. Ο Μπόνο εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σε εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας.
38
Τον τίτλο του πιο ισχυρού ανθρώπου στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία κέρδισε ο Μπόνο των U2 για την ικανότητά του να κερδίζει την προσοχή των ηγετών όλου του κόσμου. Ο Μπόνο εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σε εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας και του AIDS.
Ο τραγουδιστής των U2 βγήκε πρώτος στη λίστα των 50 ισχυρότερων ανθρώπων του παγκόμσιου μουσικού στερεώματος κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του βρτετανικού περιοδικού Q. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο επικεφαλής της Universal Music και την τρίτη ο Αμερικανός ράπερ Έμινεμ.
Ο Μπόνο βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι U2 έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα τσαρτς. Το τελευταίο τους άλμπουμ All That You Cant Leave Behind, που κυκλοφόρησε το 2000, έχει πωλήσει δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια ο Μπόνο έχει ξεκινήσει και μια δική του, ξέχωρη από τους U2 πορεία, αυτή της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει επισκεφτεί μερικές από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας για τα δεινά των ανθρώπων εκεί.
Σύμφωνα με το BBC, ο Μπιλ Κλίντον δεχόταν συχνά τηλεφωνήματα από τον Μπόνο και το ίδιο λέγεται ότι συμβαίνει και με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Από την άλλη, ο «άταχτος» Έμινεμ βρέθηκε στην τρίτη θέσης της λίστας με τους 50 ισχυρότερους μουσικούς κυρίως εξαιτίας των υψηλών πωλήσεων των δίσκων του, αλλά και λόγω της συχνά προκλητικής συμπεριφοράς του πάνω στη σκηνή.
Εντύπωση προκαλεί ότι στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται το όνομα του Κερτ Κομπέιν, του τραγουδιστή των Nirvana, μολονότι έχει πεθάνει εδώ και οκτώ χρόνια.
Επίσης, την όγδοη θέση της λίστας μοιράζονται ο Πολ μακ Κάρτνι με τη χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο. Τέλος, την 48η θέση κατέλαβε η σύζυγος και μάνατζερ του Όζι Όζμπορν, Σάρον Όζμπορν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442