25

Ημέρα μνήμης η 26η Σεπτεμβρίου, καθώς σήμερα Πέμπτη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που το οχηματαγωγό «Εξπρές Σάμινα» προσέκρουσε στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου και βυθίσθηκε παρασύροντας στο θάνατο 80 επιβάτες.

Δύο χρόνια μετά, συγγενείς των θυμάτων έχουν κάνει αίτηση αναίρεσης κατά βουλεύματος που μετατρέπει τις κατηγορίες κατά των θεωρούμενων ως υπευθύνων από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές, ενώ θεωρείται πιθανό υπέρ της αναίρεσης να ταχθεί και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμμανουήλ Κρουσταλλάκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπεύθυνα για το ναυάγιο είναι μέλη του πληρώματος, που εκείνη την ώρα διασκέδαζαν και παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει γιατί, όπως υπογραμμίζει, δυο χρόνια μετά το τραγικό ναυάγιο παραμένει ζητούμενο η απόδοση ευθυνών για την τραγωδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ