25

Το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία πληροφορία ότι το Ιράκ διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους που η εμβέλειά τους φθάνει ως την Κρήτη, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Πενταγώνου, «διαψεύδοντας» κατά κάποιο τρόπο το «φάκελο αποδείξεων» κατά του Ιράκ του Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ έδειξε να αιφνιδιάζεται από τη βρετανική αποκάλυψη ότι το ιρακινό οπλοστάσιο διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής που μπορούν να πλήξουν ακόμα και την Κύπρο και την Κρήτη. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι στον φάκελο των Βρετανών η Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνονται στους στόχους που θα μπορούν να πλήξουν οι ιρακινοί πύραυλοι στο μέλλον, δηλαδή μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματιζόμενων μετατροπών τους.

Όπως διευκρίνιζαν ανώτατοι επιτελείς οι πύραυλοι τύπου Scud που πιθανόν να διαθέτει ακόμη το Ιράκ (και μπορούν να φέρουν ακόμη και πυρηνικές κεφαλές ή κεφαλές με βιοχημικά), θεωρητικά έχουν εμβέλεια ως την Κρήτη, πλην όμως η εμβέλειά τους αυτή θα πρέπει να υπολογιστεί σε ευθεία γραμμή.

Αναφέρεται δε ότι οι εν λόγω πύραυλοι δεν έχουν αποδεδειγμένα ευθυβολία (έχουν απόκλιση από τον στόχο που φθάνει έως και 30%) και από αυτούς δεν κινδυνεύει η χώρα μας, η οποία διαθέτει και αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 και αντιπυραυλικά συστήματα «Πάτριοτ», από τα πλέον σύγχρονα στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ