51

Νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών έπεσε τη Δευτέρα Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας· εν τω μεταξύ, τα παλαιστινιακά εδάφη παραμένουν υπό πλήρη αποκλεισμό στο πλαίσιο των ύψιστων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται στη διάρκεια του Γιομ Κιπούρ.

Σύμφωνα με πηγές των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατιώτες βρίσκονταν σε άμυνα, καθώς όπως καταγγέλουν ο Παλαιστίνιος εκσφενδόνισε εναντίον τους χειροβομβίδες.

Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, στρατηγός Αμπντέλ Ρατζέκ αλ Μαγιαγιέχ, υποστήριξε πως ο ομοεθνής του επέβαινε σε όχημα που είχε σταματήσει σε έναν εκ των μεγαλύτερων δρόμων της Γάζας, μεταξύ των σημείων ελέγχου του Κισουφίμ και του Γκους Κατίφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο Παλαιστίνιος δεν προκάλεσε τα ισραηλινά στρατεύματα για να συμπληρώσει: «Ο άνδρας ήταν ένας απλός επιβάτης και δολοφονήθηκε εντός του οχήματός του από τους Ισραηλινούς στρατιώτες».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό του επεισοδίου πριν από τη λήξη -το απόγευμα της Δευτέρας- της θρησκευτικής γιορτής των Εβραίων, Γιομ Κιπούρ. Αλλωστε υπό το φόβο επεισοδίων στη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής, ο ισραηλινός στρατός έχει αποκλείσει από τα ξημερώματα της Κυριακής τα παλαιστινιακά εδάφη, θέτοντας τις δυνάμεις του σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press