
Δεν απηχεί απόψεις της σερβοβοσνιακής κυβέρνησης η πρόσφατη έκθεση για τη Σρεμπρένιτσα
Στη διευκρίνηση ότι δεν απηχεί απόψεις της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας η πρόσφατη έκθεση για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα, η οποία απορρίπτει τον όρο «σφαγή», προχώρησε τη Δευτέρα, ο σερβοβόσνιος πρωθυπουργός, Μλάντεν Ίβανιτς.
53
Στη διευκρίνηση ότι δεν απηχεί απόψεις της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας η πρόσφατη έκθεση για τα θύματα της Σρεμπρένιτσα, η οποία απορρίπτει τον όρο «σφαγή», προχώρησε τη Δευτέρα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός της μουσουλμανικής κοινότητας, αλλά και διεθνώς, ο σερβοβόσνιος πρωθυπουργός, Μλάντεν Ίβανιτς.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το σερβοβοσνιακό πρακτορείο SRNA, ο Μ.Ίβανιτς δήλωσε ότι «η έκθεση αυτή δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, η οποία δεν την συζήτησε καν. Η κυβέρνηση δεν θα υιοθετήσει καμία έκθεση που απηχεί επίσημη και οριστική άποψη για το ζήτημα της Σρεμπρένιτσα».
Υπενθυμίζεται ότι στο σχετικό πόρισμα, που συνέταξε επιτροπή για λογαριασμό της σερβοβοσνιακής κυβέρνησης, απορρίπτεται ο όρος «σφαγή» για τους θανάτους χιλιάδων Μουσουλμάνων στο θύλακα της Σρεμπρένιτσα, κατά τον εμφύλιο πόλεμο. Αντιθέτως, σημειώντεται ότι κατά τα επίμαχα γεγονότα σκοτώθηκαν περίπου 2.000 Μουσουλμάνοι στρατιώτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι στο πεδίο της μάχης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ινφαντίνο: «Αν κάποιος αγοράσει εισιτήρια του Μουντιάλ για δύο εκατομμύρια, δώρο από εμένα ένα χοτ ντογκ!»
- LIVE: Ζάλγκιρις – Φενέρμπαχτσε
- Χρ. Σπίρτζης: Στον Άρειο Πάγο για Predator και κατασκοπεία – Ζητά εξαίρεση Τζαβέλλα και ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο
- Πτώμα βρέθηκε μέσα σε φρεάτιο πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-1: Το γύρισε… τούμπα και σφράγισε το ραντεβού με την Ριμπάκινα (vids)
- Η εκθαμβωτική Ciara με δημιουργία Celia Kritharioti στο Met Gala

