37

Μόσχα και Τιφλίδα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την εκδίωξη των Τσετσένων ανταρτών από το απομονωμένο φαράγγι Πανκίσι της Γεωργίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών, Μπόρις Γκριζλόφ.

«Σήμερα συμφωνήσαμε να διεξάγουμε κοινές επιχειρήσεις με τη Γεωργία» επισήμανε ο Μπόρις Γκριζλόφ, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου συμμετείχε σε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Η απόφαση αυτή δείχνει την αλλαγή της στάσης της Γεωργίας, η οποία μέχρι σήμερα αρνείτο να επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να καταδιώξουν Τσετσένους αντάρτες που βρίσκονται στο δύσβατο φαράγγι Πανκίσι, το οποίο βρίσκεται εντός της Γεωργίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η Μοσχά έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την Τιφλίδα ότι δεν αναλαμβάνει δράση εναντίον των ανταρτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό