
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην χρησιμοποιήσουν βία εναντίον της Βαγδάτης
Η χρήση βίας εναντίον του Ιράκ θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, προειδοποίησε τις ΗΠΑ η Ρωσία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ι.Ιβανόφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράκ αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.
31
Η χρήση βίας εναντίον του Ιράκ θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, προειδοποίησε τις ΗΠΑ η Ρωσία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ι.Ιβανόφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράκ αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.
«Κάθε απόφαση για χρήση βίας δεν θα περιπλέξει μόνο τη διευθέτηση του ιρακινού ζητήματος, αλλά θα συμβάλει και στην αποσταθεροποίηση της περιοχής του Κόλπου και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του, Νατζί Σάμπρι.
Η Ρωσία δεν μπορεί να βρει «ούτε ένα ορθά τεκμηριωμένο επιχείρημα πως το Ιράκ αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» προσέθεσε ο Ιβανόφ.
Επισήμανε ωστόσο, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην κρίση από το να δώσει η Βαγδάτη το «πράσινο φως» για την επιστροφή των επιθεωρητών όπλων στο Ιράκ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως το καθεστώς Χουσεΐν έχει στη διάθεσή του όπλα μαζικής καταστροφής.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε επίσης την ελπίδα το θέμα μίας ενδεχόμενης επιχείρησης εναντίον του Ιράκ να μην τεθεί προς έγκριση ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Ελπίζουμε να μην τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να μην καταστεί αναγκαία η άσκηση του δικαιώματος βέτο» εξήγησε ο Ιβανόφ.
Εν τω μεταξύ, ο Ιρακινός αντιπρόεδρος Ταρέκ Αζίζ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί την Τρίτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Γη που διεξάγεται στο Γιοχάνεσμπουργκ.
«Θα συνομιλήσω αύριο με τον ΓΓτου ΟΗΕ. Το θέμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ δεν είναι το μοναδικό (σε εκκρεμότητα), καθως συνυπάρχει με τις πολεμικές απειλές, τις παρατεινόμενες κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα» σε βάρος του Ιράκ, ανέφερε ο Ιρακινός αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο υπό κατάληψη – Περισσότερες από 15 προσαγωγές
- Clavicular: Οριστικός αποκλεισμός από το YouTube – Looksmaxxing, σφυριά στο πρόσωπο, στεροειδή, συλλήψεις
- LIVE ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
- Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και οπαδούς του ΠΑΟΚ στον Βόλο (pics)
- Σχεδιάζετε πεζοπορία στην Ευρώπη; Αυτά είναι τα πιο «παρθένα» εθνικά πάρκα
- Live η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καισαριανή

