Αγωγές κατά των Ν.Κακλαμάνη και Γρ.Μιχαλόπουλου υπέβαλε ο Μίκης Θεοδωράκης
Αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του βουλευτή της ΝΔ, Ν.Κακλαμάνη, και του εκδότη της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, Γρ.Μιχαλόπουλου, υπέβαλε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή αναφορές που τον φέρουν να έλαβε σημαντική αμοιβή για την όπερά του Λυσιστράτη.
53
Αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, και του εκδότη της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, υπέβαλε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή αναφορές που τον φέρουν να έλαβε σημαντική αμοιβή για την λυρική κωμωδία του Λυσιστράτη.
Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική εκπομπή και σε δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας οι εναγόμενοι υποστήριξαν ότι η όπερα Λυσιστράτη -που αποτέλεσε παραγωγή του Μουσικού Μεγάρου Αθηνών- στοίχισε 1,6 δισ. δρχ., εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό έλαβε ο μουσικοσυνθέτης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για την παρουσίαση της Λυσιστράτης στο Μουσικό Μέγαρο της πόλης, δήλωσε ότι «έχω αποδείξει πως είμαι αδέσμευτος και ανεξάρτητος και αυτό μάλλον ενοχλεί ορισμένους».
»Βγήκαν και είπαν ότι ξοδεύτηκαν για τη Λυσιστράτη δυο δισεκατομμύρια, και πως πήρα εγώ το μεγάλο πακέτο. Με αυτό με χτύπησαν στο ήθος, με πλήγωσαν» ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης, και προσέθεσε ότι «αρνήθηκα την αμοιβή του Μεγάρου για μια δουλειά 18 μηνών για να είμαι καθαρός, γιατί όταν θα ερχόταν η στιγμή ήθελα να φαίνεται το μηδέν στην αμοιβή μου. Έτσι την είχα στήσει κι εγώ σε αυτούς που με συκοφάντησαν».
Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής, η παραγωγή της Λυσιστράτης που παρουσιάστηκε σε εξι παραστάσεις στοίχισε 700 εκατ. δρχ., και ο Μίκης Θεοδωράκης παραιτήθηκε κάθε οικονομικής αξίωσης για τη σύνθεση της όπερας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
- Χαϊδάρι: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη 13χρονη μαθήτρια – Τι έδειξε η αξονική τομογραφία
- «Διπλό» στο Σαν Αντόνιο οι Μπλέιζερς, αγωνία για Γουεμπανιάμα (103-106) – Μπρέικ των Σίξερς και 2-0 οι Λέικερς
- Παγκόσμιος κίνδυνος πείνας από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Η απειλή μιας νέας επισιτιστικής κρίσης
- «MAGA Εκκλησία» – Ο Τραμπ, ο Πάπας και το δόγμα του «δίκαιου πολέμου»
- Η ιστορία του Yellow Book – Το περιοδικό του 19ου αιώνα που ανέδειξε τις γυναίκες συγγραφείς
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442