
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Κοϊζούμι από την ιαπωνική αντιπολίτευση
Πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του Γιουνιχίρο Κοϊζούμι κατέθεσε η ιαπωνική αντιπολίτευση, διαμαρτυρόμενη για την πορεία της οικονομίας. Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν την κίνηση «συμβολική», καθώς δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες επιτυχίας.
53
Πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του Γιουνιχίρο Κοϊζούμι κατέθεσε η ιαπωνική αντιπολίτευση, διαμαρτυρόμενη για την πορεία της οικονομίας της χώρας. Πάντως, πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν την κίνηση «συμβολική», καθώς δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες επιτυχίας.
Αλλωστε, η πρόταση μομφής κατατέθηκε μία ημέρα πριν την διακοπή των εργασιών της Βουλής. Η αντιπολίτευση επικρίνει την αδυναμία του Γ.Κοϊζούμι να εφαρμόσει μέτρα ικανά να οδηγήσουν την οικονομία της Ιαπωνίας στην ανάκαμψη, μετά από μια δεκαετή ύφεση, και προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου.
Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο Γιουνιχίρο Κοϊζούμι άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, καθώς η κυβέρνησή του έχει πληγεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς, και η δημοτικότητά του φθίνει διαρκώς, σε σύγκριση με το 90% που κατέγραφε όταν ανελαβε την πρωθυπουργία.
Πρόκειται για την πρώτη πρόταση μομφής κατά του Ιάπωνα πρωθυπουργού από τον Απρίλιο του 2001, οπότε ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
