
Στο Ραμπάτ συναντήθηκαν οι ΥΠΕΞ Ισπανίας και Μαρόκου για τη νησίδα Περεχίλ
Tην εφαρμογή της συμβιβαστικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, όσον αφορά τη διαφιλονικούμενη νησίδα Περεχίλ συζήτησε στο Ραμπάτ η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανα ντε Παλάθιο με τον Μαροκινό ομόλογό της Μοχάμεντ Μπενάισα.
37
Tην εφαρμογή της συμβιβαστικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, όσον αφορά τη διαφιλονικούμενη νησίδα Περεχίλ συζήτησε στο Ραμπάτ η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανα ντε Παλάθιο με τον Μαροκινό ομόλογό της Μοχάμεντ Μπενάισα.
Όπως ανακοινώθηκε από την ισπανική πρεσβεία της μαροκινής πρωτεύουσας, η Ισπανίδα υπουργός δεν θα κάνει καμία δήλωση και θα αναχωρήσει αμέσως για τη χώρα της.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι δύο υπουργοί συζήτησαν δύο θέματα: «Tην εφαρμογή της συμβιβαστικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε, όπως περιγράφεται σε επιστολή του αμερικανού ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, και διαδικαστικά θέματα για τις μελλοντικές τους συναντήσεων».
Οι μαροκινές εφημερίδες πάντως υπογραμμίζουν πως η συνάντηση Ντε Παλάθιο – Μπενάισα δεν θα έπρεπε να περιοριστεί μόνο στο θέμα της νησίδας Περεχίλ, αλλά να επεκταθεί και στην «απελευθέρωση» των δύο θυλάκων, την Θέουτα και της Μελίγια από την ισπανική κυριαρχία και στην διευθέτηση όλων των «εδαφικών διαφορών» των δύο χωρών.
Τέλος, η ΕυρωπαΊκή Επιτροπή ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ρόλο τους στην ισπανο – μαροκινή διαμάχη για τη νησίδα Περεχίλ και ευχήθηκε οι σχέσεις ΕΕ – Ραμπάτ να προχωρήσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
