28

Τον 58χρονο Γκερντ Τέντσερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Deutsche Telekom, θα προτείνει η γερμανική κυβέρνηση ως αντικαταστάστη του Ρον Ζόμερ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της (χειμαζόμενης τον τελευταίο καιρό) τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg, ο διορισμός του Τέντσερ ενδέχεται να είναι προσωρινός, καθώς το γερμανικό κράτος, το οποίο κατέχει το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, επιθυμεί να θέσει επικεφαλής της DT κάποιο ικανό στέλεχος που να επιθυμεί να αναλάβει το κόστος των απαραίτητων αλλά οδυνηρών αποφάσεων εξυγίανσης.

Ο Γκερντ Τέντσερ διοικεί ήδη τον κλάδο δικτύων της Deutsche Telekom. Από την άλλη πλευρά, ο 52χρονος Ρον Ζόμερ ήταν ο εμπνευστής ενός μεγάλου προγράμματος διεθνών επενδύσεων που αποδείχτηκαν όμως «μεγάλα ανοίγματα» και οδήγησαν σε διόγκωση του χρέους της και πτώση των μετοχών της. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τίτλος της DT έχει χάσει το 90% της αξίας του από το Μάρτιο του 2000.

Εντούτοις, η αντικατάσταση του Ζόμερ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση: Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιτύχει πλειοψηφία δύο τρίτων στη συνεδρίαση του διοηκητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ