Για «συνειδητή παραπλάνηση» κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση σχετικά με το Γ΄ΚΠΣ
Σαφείς αιχμές κατά του υφυπουργού Οικονομίας, Χρήστου Πάχτα, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την πορεία υλοποίησης του Γ΄ΚΠΣ, αφήνει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης της ΝΔ, Αριστείδης Τσιπλάκος.
27
Σαφείς αιχμές κατά του υφυπουργού Οικονομίας, Χρήστου Πάχτα, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την πορεία υλοποίησης του Γ΄ΚΠΣ, αφήνει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης της ΝΔ, Αριστείδης Τσιπλάκος.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «συνειδητή παραπλάνηση» της κοινής γνώμης, όσον αφορά το Γ΄ΚΠΣ και για εφαρμογή «δημιουργικής λογιστικής» και επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση του όλου θέματος απαιτεί υπευθυνότητα, πρόσθετη σοβαρότητα και, κυρίως, μεγάλη προσπάθεια.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «δεν γνωρίζει αν η εμμονή του κ. Πάχτα να ωραιοποιεί την εικόνα στον τομέα διαχείρισης των κοινοτικών προγραμμάτων είναι συνειδητή επιλογή παραπλάνησης της κοινής γνώμης και για να φανεί αρεστός στον πρωθυπουργό, ή δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις και την κακοδιαχείριση των προγραμμάτων».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιπλάκο, ο υφυπουργός Οκονομίας ανακοίνωσε ότι ενεργοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών προγραμμάτων, «παραλείποντας να μας πει ότι ενεργοποίηση σημαίνει απλά δημοσιοποίηση των προγραμμάτων, για να καταθέσουν προτάσεις οι φορείς υλοποίησης, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την εκτέλεση των έργων που καθυστερεί επικίνδυνα».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας που έχει ενεργοποιηθεί κατά 100%, ενώ η υλοποίηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιπλάκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ισραήλ: «Εάν θέλετε να φύγετε, πρέπει να φύγετε σήμερα» – Η οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στους υπαλλήλους της
- Νέα στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 4 Μαρτίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
- «Όλοι αυτό μου λένε» – Ο Μπράντλεϊ Κούπερ αντιδρά στις φήμες ότι έχει υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική
- Γιατί άλλαξαν έδρα τρία παιχνίδια της Euroleague…
- Ηράκλειο: Με πλούσιο ποινικό παρελθόν οι δύο συλληφθέντες για την απάτη του ενός εκατ. ευρώ
- 90 γιακαράντες στη Λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου