Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας για τον προϋπολογισμό του 2003
Σύσκεψη, υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλάκη και με τη συμμετοχή των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, για να συμφωνηθεί το όριο στην αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού του 2003.
27
«Σφιχτός» θα είναι και ο προϋπολογισμός του 2003, όπως δείχνει και η απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Φλωρίδη για περικοπή δαπανών στο φετινό προϋπολογισμό.
Σήμερα, στο υπουργείο Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή υφυπουργών του υπουργείου Οικονομίας και των γενικών γραμματέων, υπό την προεδρία του κ. Χριστοδουλάκη, προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων με τα άλλα υπουργεία για να συμφωνηθεί ένα όριο στην αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού του 2003.
Ως όριο για την αύξηση των δαπανών τίθεται το 2% γεγονός που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του 2003 θα στοχεύει στην περικοπή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δαπανών.
Σε ό,τι αφορά τον τρέχοντα προϋπολογισμό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιέκοψε δαπάνες σε ορισμένα κονδύλια, για το δεύτερο εξάμηνο του 2002, έως και 25%. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις περικοπές αυτές δεν εντάσσονται τα κονδύλια για την υγεία και πρόνοια και την παιδεία.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομίας καλεί και πάλι τους υπουργούς και τους περιφερειάρχες να δαπανήσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2002 το 60% του συνόλου των προβλεπομένων δαπανών στον προϋπολογισμό. Στην απόφαση αυτή συμβάλει και η «χαλάρωση» που αρχίζει να παρατηρείται λόγω των διακοπών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η «τυραννία της ποσοτικοποίησης»: Τι μας μας έχει στερήσει η τεχνολογία – Και πώς να το πάρουμε πίσω
- Το Ισραήλ επιζητά αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν – Και ο Τραμπ είναι αυτός που μπορεί να τη δώσει
- Ολυμπιακός – Περιστέρι 94-71: Εύκολη νίκη με σούπερ Πίτερς – Ανεβάζει στροφές ο Τζόσεφ (vid)
- Πώς το Maia 200 της Microsoft κάνει την τεχνολογία φθηνότερη και πράσινη
- Κρίσιμη καμπή στο Ουκρανικό: Το «σχέδιο των 28 σημείων» και η διάσκεψη του Άμπου Ντάμπι στη σκιά του πολέμου φθοράς
- Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-2: Ο Φούντας «χτύπησε» δυο φορές και εκτόξευσε τους Κρητικούς


