Εναντίον της υψηλής τιμής του πετρελαίου τάσσεται ο Ρώσος πρόεδρος
Εναντίον της διαμόρφωσης υψηλής τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μαύρου χρυσού -και συνεπώς ασύμφορης για τον καταναλωτή- τάχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα.
31
Εναντίον της διαμόρφωσης υψηλής τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μαύρου χρυσού -και συνεπώς ασύμφορης για τον καταναλωτή- τάχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, που μιλούσε απο το Κρεμλίνο, επισήμανε οτι μία διεθνής οικονομική ύφεση ασφαλώς πλήττει τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά τόνισε ότι πρέπει να προστατεύονται τα συμφέροντα του καταναλωτή του πετρελαίου και δήλωσε, τέλος, με έμφαση οτι η Μόσχα θα προχωρήσει άμεσα στη σύναψη συμφώνου «ενεργειακής σύμπραξης» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι επισημάνσεις του Ρώσου πρόεδρου για τη διεθνή αγορά πετρελαίου συνέπεσαν χρονικά με μία καθοδική πορεία των δεικτών μεγάλων χρηματιστηρίων της Ευρώπης, τα οποία στο μέσον της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας επανέρχονταν στα «χαμηλά» του Σεπτεμβρίου πέρυσι, δηλαδή αμέσως μετά τα τρομοκρατικά πλήγματα την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ισραήλ: «Εάν θέλετε να φύγετε, πρέπει να φύγετε σήμερα» – Η οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στους υπαλλήλους της
- Νέα στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 4 Μαρτίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
- «Όλοι αυτό μου λένε» – Ο Μπράντλεϊ Κούπερ αντιδρά στις φήμες ότι έχει υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική
- Γιατί άλλαξαν έδρα τρία παιχνίδια της Euroleague…
- Ηράκλειο: Με πλούσιο ποινικό παρελθόν οι δύο συλληφθέντες για την απάτη του ενός εκατ. ευρώ
- 90 γιακαράντες στη Λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου