Πολλά τα ερωτηματικά για το τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ
Αθήνα: Στα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ Augusta Bell A109 στο όρος Βίγλα της Ανάφης αναζητούν οι εμπειρογνώνονες τα αίτια της συντριβής κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Προβληματισμό δημουργεί και το πόρισμα για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που έπεσε πέρυσι έξω από το Σούνιο.
Αθήνα: Στα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ Augusta Bell A109 στο όρος Βίγλα της Ανάφης αναζητούν οι εμπειρογνώνονες τα αίτια της συντριβής κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Προβληματισμό δημουργεί και το πόρισμα για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που έπεσε πέρυσι έξω από το Σούνιο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν τη συντριβή, έγιναν λάθος χειρισμοί, ωστόσο ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου θεωρούνταν έμπειρος και είχε εκατοντάδες ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του.
Βάσει δημοσιευμάτων του Τύπου, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το ελικόπτερο δεν ακολούθησε τη διαδρομή προς Ρόδο, καθώς, όπως έγινε γνωστό, αντί να κινηθεί ανατολικά πήγε βόρεια, όπου και βρίσκεται ο ορεινός όγκος στον οποίο συνετρίβη.
Ήδη κλιμάκιο της Επιτροπής Πρόληψης Ατυχημάτων του υπουργείου Μεταφορών μετέβη στην Ανάφη με σκοπό να ρίξει άπλετο φως στα αίτια της νέας τραγωδίας.
Η δεύτερη πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει γεμίσει φόβο τους συναδέλφους των εργαζομένων στο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, ενώ πλέον το δυναμικό τους συνεχώς μειώνεται και έχουν μείνει μόνο τέσσερα ελικόπτερα για αεροδιακομιδές. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Χρήστος Ρέσσος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ασφάλεια των ελικοπτέρων.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλλουν ότι συχνά μεταφέρονται στην Αθήνα περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στα νησιά και ότι οι γιατροί δεν επαρκούν για την κάλυψη 3.000 αεροδιακομιδών που εκτελεί ετησίως το ΕΚΑΒ. Επίσης, υποστηρίζουν ότι μεγάλο ποσοστό (50% έως 75%) των αεροδιακομιδών δεν είναι αναγκαίο και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά αυτά από κάποιον ειδικευμένο γιατρό.
Προβληματισμό όμως δημιουργεί και η δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 14 Ιανουαρίου 2001 στα ανοιχτά του Σουνίου κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άνθρωποι.
Σύμφωνα με το εν λόγω πόρισμα, καταδεικνύονται 20 περίπου αιτίες για την πτώση του πρώτου ελικοπτέρου, ενώ υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι με 30 συστάσεις βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε ό,τι αφορά τις αεροδιακομιδές.
Οι σοροί των θυμάτων περισυνελλέγησαν από συνεργείο του ΕΚΑΒ, με τη συνδρομή δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη και από εκεί με C-130 στην Ελευσίνα, όπου διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Την ιατροδικαστική εξέταση διενεργεί ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης.
health.in.gr
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
- Πανιώνιος: Δύο οπαδοί κρατούνται σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, τους αφαιρέθηκαν κινητά και διαβατήρια
- ΗΠΑ: Με πιτζάμες και παντόφλες οι επιβάτες στα αεροδρόμια – Viral απάντηση στην οδηγία «ντυθείτε καλύτερα»
- Η σκοτεινή πίεση πίσω από τη Λάτσιο
