Με απώλειες 0,06% πάνω από τις 2.300 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ την Τρίτη
Με απώλειες της τάξεως του 0,06% στις 2.304,61 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ την Τρίτη, σε μία συνεδρίαση με περιορισμένο ενδιαφέρον, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
27
Με μικρές απώλειες, πάνω από τις 2.300 μονάδες, έκλεισε ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ την Τρίτη, σε μία συνεδρίαση με περιορισμένο ενδιαφέρον, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,06% στις 2.304,61 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 68 εκατ. ευρώ.
Η αγορά κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τις 2.300 μονάδες, καθώς περιορίστηκαν οι πιέσεις στις μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης και αντιστράφηκε η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Πάντως, οι αναλυτές είναι συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους, καθώς όλα φαίνεται να εξαρτώνται από την (αβέβαιη) πορεία των διεθνών αγορών.
Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,10%, στις 1.217,51 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε άνοδο 0,33% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 0,40%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Ασφάλειες (+1,75%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (-1,41%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,25% στα 17,74 ευρώ), της Coca-Cola HBC (-1,17% στα 16,90 ευρώ) και της Alpha Bank (-0,76% στα 15,76 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 177 ενισχύθηκαν, 127 υποχώρησαν και 72 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μινεάπολη: Δικαστής απέρριψε αίτημα παύσης των επιχειρήσεων της ICE
- Το χαστούκι του Μαυροπάνου στον Πάλμερ στο… ρινγκ του αγώνα Τσέλσι-Γουέστ Χαμ (vid)
- Τουρκία: Ποινή στην Amedspor για βίντεο αλληλεγγύης στους Σύρους Κούρδους
- Τζεφ Μπέζος-Λόρεν Σάντσεζ: Γιατί το νέο power couple της μόδας πολιορκεί το Παρίσι – «Εξαγορά»
- Τορίνο: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές για το κλείσιμο κοινωνικού κέντρου – Στόχος επίθεσης συνεργείο της RAI
- Οι Λέικερς μπαίνουν στο παιχνίδι για Αντετοκούνμπο


