Σε πτωτική τροχιά και η Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα – Σημαντικές απώλειες για τον Nasdaq
Μία «ομοβροντία» από αρνητικά αποτελέσματα εταιρειών -με επικεφαλής την Ericsson- δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα. Έτσι, η Γουόλ Στριτ ακολουθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης τον ίδιο (πτωτικό) δρόμο με την Ευρώπη.
28
Σημαντική πτώση 1,86%, στις 1.763,43 μονάδες, καταγράφει ο Nasdaq λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος, τη Δευτέρα. Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,54%, στις 10.201,68, και ο Standard & Poors 500 βρίσκεται 0,61% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής, στις 1.118,16 μονάδες.
Η αρχή της χρηματιστηριακής εβδομάδας αποδείχτηκε δύσκολη για τις διεθνείς αγορές, καθώς μία «ομοβροντία» από αρνητικά αποτελέσματα εταιρειών δημιουργεί αρνητικό επενδυτικό κλίμα. Ανάμεσα στα δυσμενή αποτελέσματα τριμήνου ξεχωρίζουν εκείνα της Nokia, τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο -μαζί με τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία- για την κακή εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Ακολούθησε ο τηλεπικοινωνιακός φορέας υπεραστικών κλήσεων των ΗΠΑ WorldCom, ο οποίος μείωσε τους στόχους των πωλήσεων και εσόδων του για το 2002. Αντιστοίχως, ο κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού υλικού Lucent Technologies είχε χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα το δ λογιστικό τρίμηνο.
Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες αντιμετωπίζουν το συνεχιζόμενο πρόβλημα της μειωμένης ζήτησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, το οποίο μπορεί να μετατρέψει σε «μπούμερανγκ» τον υπέρογκο δανεισμό και τις επεκτατικές βλέψεις της δεκαετίας του 1990.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- CAPITAL TANKERS Corp. IPO – A Historic Record for Greek Shipping
- Ιράν: Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή, πού έχουν συγκεντρωθεί τα στρατεύματα των ΗΠΑ – Χάρτες και βίντεο
- Πετρέλαιο: Πάνω από 2% η αύξηση στην τιμή του
- Pat McGrath: Διάσημη αλλά χρεωμένη – Τι συμβαίνει με την αγαπημένη της LVMH
- Η Κιμ Κατράλ και ο σύζυγός της Ράσελ Τόμας κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση μετά τον πριβέ γάμο τους
- Επτά ποδοσφαιριστές κατηγορούνται για στημένους αγώνες στη Νορβηγία

