27

Προς τα κάτω αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς ο διεθνής επενδυτικός οίκος UBS, ενώ υποβάθμισε και την επενδυτική του σύσταση για τον τίτλο της Εμπορικής Τράπεζας.

Aντίθετα, στην περίπτωση της EFG Eurobank Ergasias, ο οίκος αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο, αν και διατήρησε αμετάβλητη την επενδυτική σύσταση του για «διακράτηση» της μετοχής.

Αμετάβλητες στη «διακράτηση» παραμένουν και οι επενδυτικές συστάσεις της UBS για τις μετοχές των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελλάδας, της ΕΤΕ και της Alpha, αλλά και για τον τίτλο της Πειραιώς. Aντίθετα, στην περίπτωση της Εμπορικής, ο διεθνής οίκος εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός, καθώς τροποποιεί τη σύστασή του από «διακράτηση» σε «μείωση θέσεων».

Ειδικότερα, η τιμή-στόχος για τη μετοχή της ΕΤΕ μειώνεται σημαντικά, στα 18,1 ευρώ από 27,4 ευρώ, ενώ για εκείνη της Alpha «πέφτει» στα 13,7 ευρώ έναντι 21 ευρώ. Στα 19 ευρώ μειώνεται η τιμή-στόχος για την Εμπορική, έναντι της μέχρι πρότινος ισχύουσας εκτίμησης για 30,8 ευρώ, ενώ για την Πειραιώς ορίζεται στα 6 ευρώ από 7,2 ευρώ. Στον αντίποδα, η τιμή-στόχος για τον τίτλο της EFG Eurobank αυξάνεται στα 14,2 ευρώ από 13,6 ευρώ.

Αν και οι αναλυτές της UBS «βλέπουν» ευοίωνες προοπτικές για τις τράπεζες, λόγω της χαμηλής διείσδυσης των υπηρεσιών στην ελληνική αγορά, ωστόσο εκτιμούν ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας ενδέχεται να χάσουν την ευκαιρία. Το βασικό μειονέκτημά τους έγκειται στο γεγονός ότι διαθέτουν άκαμπτη δομή κόστους, ώστε η η κερδοφορία και τα έσοδα τους να μην αυξάνονται με διατηρήσιμο ρυθμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ