Στην απαγόρευση της χρήσης αντιβιοτικών στις ζωοτροφές οδεύει η Κομισιόν
Βρυξέλλες: Το ζήτημα της ποιότητας των ζωοτροφών θέτει επί τάπητος η Κομισιόν στον απόηχο των διατροφικών κρίσεων που έχουν "χτυπήσει" τη Γηραιά Ήπειρο. Όπως έγινε γνωστό διά στόματος του Επιτρόπου για θέματα Προστασίας Καταναλωτή, Ντέιβιντ Μπίρν, η Κομισιόν προσανατολίζεται στην απαγόρευση της χρήσης στις ζωοτροφές αντιβιοτικών ουσιών που δρουν ως ενισχυτικά ανάπτυξης.
Βρυξέλλες: Το ζήτημα της ποιότητας των ζωοτροφών θέτει επί τάπητος η Κομισιόν στον απόηχο των διατροφικών κρίσεων που έχουν «χτυπήσει» τη Γηραιά Ήπειρο. Όπως έγινε γνωστό διά στόματος του Επιτρόπου για θέματα Προστασίας Καταναλωτή, Ντέιβιντ Μπίρν, η Κομισιόν προσανατολίζεται στην απαγόρευση της χρήσης στις ζωοτροφές αντιβιοτικών ουσιών που δρουν ως ενισχυτικά ανάπτυξης.
Επιπλέον, όλες οι εταιρείες -εντός της Ένωσης- που παράγουν προσθήκες ζωοτροφών θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα προϊόντα τους στις αρμόδιες επιτροπές της Κομισιόν, προκειμένου να τους επαναχορηγηθεί νόμιμη άδεια κυκλοφορίας. Η υποβολή των προϊόντων χρειάζεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών επτά ετών.
«Οι πρόσφατες διατροφικές κρίσεις μάς οδήγησαν να συνειδητοποιήσουμε την ύψιστη σημασία που ενέχει η ποιότητα των ζωοτροφών για τη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας» ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπίρν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, Δευτέρα 25/3/02, στις Βρυξέλλες.
«Αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας που έχει στόχο την απλοποίηση και την αποσαφήνιση των όρων και των διαδικασιών που αφορούν στις προσθήκες ζωοτροφών. Τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ζώων πρέπει να απαγορευτούν» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εν λόγω προτάσεις αναμένεται να τεθούν σύντομα προς συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
health.in.gr
- Αναχρονισμού συνέχεια από το περιβάλλον Καρυστιανού: Ο δικηγόρος της θέλει μοναρχία και μοιχεία να τεθούν σε… διαβούλευση
- Κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα θέλει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
- Betsson: Giveaway Εισιτηρίων για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson χωρίς την προϋπόθεση κατάθεσης
- Μεγάλη Βρετανία: Ποιος και γιατί ζητά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις βρετανικές βάσεις
- Ηθικά Ευδήμια του Αριστοτέλη: Ο Α’ τόμος αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παναθηναϊκός: Η αποστολή για το ματς με τη Φερεντσβάρος – Μέσα ο Κάτρης